Ambassadører for "Alle skal lære at svømme",

 

Ambitionen er, at projektet "Alle skal lære at svømme" skal være et anerkendt i den danske offentlighed, og vi ønsker at samarbejdspartnere, Dansk Svømmeunion og de danske svømmeklubber føler et ejerskab for denne vigtige samfundssag - at alle lærer at svømme. Som led i at udbrede kendskaben til "Alle skal lære at svømme" har projektet tilknyttet to ambassadører, der har vandaktiviteter og svømning tæt inde på livet, og som forstår vigtigheden af at lære at svømme. 

 

Daniel Skaning - ambassdør siden 2017 

Daniel Skaaning er landsholdssvømmer og har deltage i OL både i London i 2012 og i Rio 2016. Han har et stort engegement i, at alle børn lærer at svømme og ikke mindst finder glæden ved vandet. Daniel udtaler om at være ambassadør for projektet.

- For mig er det en hjertesag, at alle børn skal lære at svømme, fordi der er så mange muligheder for at have gode oplevelser i og på vandet. Samtidig er jeg glad for, at jeg kan være med i arbejdet for, at flere kan begå sig sikkert i vand. Derved kan vi forbygge drukneulykker og måske være i stand til at hjælpe andre, hvis uheldet er ude. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, udtaler Daniel Skaaning, som til dagligt træne på det nationale træningscenter og tilknyttet sin barndomsklub Swim Team Taastrup.

 

Daniel Skaaning til Skole OL 2017, hvor han overrakte præmier til de heldige vindere.

 

Lotte Friis - Ambassadør siden 2015

Lotte Friis er "Alle skal lære at svømme"s første ambassadør, der har været med fra projektets start. Lotte Friis er tidligere elitesvømmer og har mange medaljer på cv'et blandt andet en OL bronzemedalje. 

- Jeg er utroligt stolt over at være udnævnt til ambassadør for projekt Alle skal lære at svømme. Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at skabe opmærksomhed om projektet, som er uhyre vigtigt – særligt i et land som Danmark, hvor der aldrig er langt til stranden uanset hvor, du befinder dig. At hvert andet barn ikke kan svømme 200 meter, og derfor ikke er svømmedueligt, er en vigtig sag at få sat fokus på, siger Lotte Friis

 

Hvert andet barn kan ikke svømme 200 meter – det skal der sættes fokus på, mener Lotte Friis. Foto: Jesper Westley.