TrygFonden og DR tester børns livredderevner




21. april 2017

Der skal svømmes, padles, bjærges og samarbejdes, når 20 af Danmarks største svømmetalenter tester deres livredderevner i DR Ultra og TrygFondens nye tv-serie Livredderne.



NYHED HENTET FRA RESPEKTFORVAND.DK
 

Tv-serien ’Livredderne’ – der har premiere mandag den 24. april kl. 18:30 på DR Ultra - er et samarbejde mellem DR og TrygFonden, der skal kåre Danmarks bedste børnelivredder og sætte fokus på sikkerhed ved vandet.

Den otte episoder lange tv-serie foregår først i Hvide Sande på den jyske vestkyst, hvor der er optagelsesprøve, og siden på Bornholm, hvor finalen finder sted.

”Vi har topmotiverede og dygtige børn med, som viser deres færdigheder i vand, og de er imponerende gode. Programmet vil med underholdende kneb overbevise børn om, at det er forbundet med prestige at have egenskaberne til at kunne redde et andet menneskes liv. Tonen i programmet fokuserer på at skabe gode relationer og på holdånden, der er børnene imellem, selvom de også er konkurrenter. Forhåbentlig inspirerer vores nye programserie andre børn til også at få lyst til at kaste sig i vandet og få en god oplevelse med det,” siger Jonas Kryger, der er redaktør for DR Ultra.

Børn skal vide mere om vandsikkerhed

Samtidig med at børnene kæmper om at blive kåret som Danmarks bedste børnelivredder, har programmerne fokus på at lære børn og unge mere om, hvordan man undgår at bringe sig selv og andre i fare, når man opholder sig ved og i vandet.

Hver fjerde dansker har nemlig oplevet at være tæt på at drukne, og halvdelen af alle børn mellem 7 og 14 år kan enten ikke svømme eller betegnes som usikre svømmere.

”Tv-serien viser bl.a., hvor vigtigt det er, at man lærer at svømme godt tidligt i livet, og at børn kan redde liv. Desuden er den med til at sætte fokus på den spirende livredderkultur, vi er ved at få i Danmark. Vi arbejder målrettet for, at man kan gå til livredning, ligesom man kan gå til fodbold eller håndbold,” fortæller René Højer, programchef i TrygFonden.

Første sæson af ’Livredderne’ bliver fulgt op af en sæson mere til efteråret plus skolemateriale udarbejdet af DR Skole, som udkommer samtidig med programserien. Her kan svømmelærere fra hele finde inspiration til svømmeundervisningen både til lands og til vands. Man kan blandt andet finde klip, som giver børn mere viden om bjærgnings- og livredningsteknikker, regler for sikker adfærd i og på vand samt viden om forskellige svømme- og flydeteknikker.

Derudover udkommer TrygFonden med app’en 'Livredder', hvor børn kan blive livredderkloge gennem spil, film og quiz. App’en kan hentes gratis fra 18. maj.